Веганський банановий кекс FRUTTA

Веганський банановий кекс

Інгредієнти

  • 36 г. - сублімованого банану
  • 200 мл. - миндального молока
  • 230 г. - борошно
  • 150 г. - цукру з кокосового горіху
  • 1 ч. л. - харчової соди
  • 1 ч. л. - порошку для випічки
  • 1 ч. л. - кориці (за бажанням)
  • 3 ст. л. - кокосової олії (розтопленої)
  • Рецепт

    1. Покладіть сублімований банан та 150 мл мигдалевого молока в миску і дайте їм просочитися приблизно 2 години, поки вони не стануть кашоподібними.

    2. Розігрійте духовку до 180 °C.

    3. Розітріть слайси сублімованого банану в мигдальному молоці виделкою до утворення м’якоті.

    4. Помістіть в миску борошно, цукор з кокосового горіху, соду, розпушувач та корицю.

    5. Кокосове масло розтопіть на повільному вогні.

    6. Додайте бананову кашку, розтоплене кокосове масло та решту мигдального молока до сухих інгредієнтів і перемішайте їх до однорідної маси. Якщо тісто все ще трохи жорстке, додайте 1-2 столові ложки мигдального молока.

    7. Наповніть тісто у форму для кексу (Я завжди беру залишок кокосового масла з чаші, яку розтопив, щоб змастити форму)

    8. Випікайте кекс 30-35 хвилин при температурі 180 °C.

    9. Дайте кексові трохи охолонути, перш ніж виймати його з форми.