Як використовувати сублімовані ягоди в кондитерських і хлібобулочних виробах?
Поява сублімованих продуктів дозволило створювати смачні, ароматні десерти і напої круглий рік, не думаючи про сезонності і високих цінах в зимово-весняний період. Знаючи, як використовувати сублімовані ягоди для тих чи інших страв, ви зможете без проблем приготувати десерт з корисним складом або швидко створити гарний вітамінний декор для торта. Давайте розберемося в особливостях застосування цього продукту.
Як використовувати сублімовані ягоди у випічці?
Багато пекарі, які прагнуть працювати з натуральними інгредієнтами, цікавляться, як використовувати сублімовані ягоди у випічці, щоб вони максимально добре проявили свої властивості. Все просто.
Пекарі можуть додавати цей продукт:
- в тісто;
- в начинки.
Для тіста краще брати подрібнені ягоди. Їх можна купити вже в вигляді порошку або перемолоти самим за допомогою кавомолки. Перевага сублімованої ягоди перед свіжою та замороженою полягає в тому, що вона не обтяжує тісто і не впливає на його пишність. Все це завдяки мінімальному вмісту вологи, яке досягається за допомогою вакуумної сушки сублімації.
Для приготування начинки можна використовувати як порошок, так і шматочки. Якщо не знаєте, що вибрати, просто орієнтуйтеся на конкретний рецепт - він підкаже, як використовувати сублимированную ягоду в випічці і її начинці, щоб домогтися максимально позитивного результату.
Як використовувати сублімовані ягоди в тортах?
У приготуванні тортів, маффинов і тістечок цей продукт також надає широкі можливості. Його можна використовувати:
- в тісто;
- для крему;
- в якості декору.
Робота з тістом йде за тим же принципом, що і у випічці. У крем можна додавати як порошок, який додасть масі красивий відтінок і неповторний аромат, так і шматочки ягід. Як декор для тортів і тістечок використовують і порошок, з якого виходить красива присипка, і шматочки, і цілі ягоди. Все залежить від фантазії кондитера.
Тепер, коли ви знаєте, як використовувати сублімовані ягоди в тортах, ви зможете створювати на своїй кухні справжні вітамінні шедеври! А на прощання - трохи красивих страв, приготовані із застосуванням сублімованих ягід і фруктів: